24ωρη απεργία την Τετάρτη – Ποια μέσα «τραβούν χειρόφρενο»

Νεα

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, την οποία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή.

Κατόπιν, τα σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξέδωσαν ανακοινώσεις για την αυριανή απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως την λήξη της λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ δεν θα λειτουργήσουν το τραμ και το μετρό ( γραμμές 1, 2 & 3).

Σημειώνεται ότι κανονικά αναμένεται να λειτουργήσει ο Προαστιακός αφού μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει ανακοινωθεί καμία απεργιακή κινητοποίηση.

Διαβάστε ακόμα: Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η 24ωρη απεργία στις 21/9

Προηγήθηκε η προκήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, αποφάσισε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ απαιτεί τα εξής:

  • «Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών περί εταιρικής διακυβέρνησης των Ανώνυμων Εταιρειών του Δημοσίου και των λοιπών θυγατρικών της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, κλπ, που έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα όλων των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.
  • Άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις οποίες δεν έχουν υπογραφεί.
  • Κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας με την πρόσληψη προσωπικού αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, με την ουσιαστική εποπτεία του ΑΣΕΠ.
  • Επαναφορά της δυνατότητας των κοινωνικών εταίρων (οργανώσεων εργαζομένων και διοικήσεων ΔΕΚΟ) να συμφωνούν μισθολογικούς και μη όρους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ανακοίνωσε συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών αύριο στις 12 μ.μ..

Σχετική είδηση: Ο.ΣΥ. Α.Ε.: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την 24ωρη απεργία στις συγκοινωνίες

Πηγή: ertnews.gr