«Φυλάγουμε Θερμοπύλες» – Ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής μιλά αποκλειστικά στην ΕΡΤ (video)

Νεα

«Οι Έλληνες να είναι ήσυχοι. Οι ένοπλες δυνάμεις επαγρυπνούν» αυτό δήλωσε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, ο άνθρωπος που απήγγειλε Καβάφη, την ώρα που έκανε επικίνδυνες φιγούρες με το F-16 στη διάρκεια της παρέλασης.

«Το μήνυμα του αγώνα του 1940 πιστεύω ότι παραμένει επίκαιρο. Τιμούμε τους ήρωες του 1940 στο έπος του ’40 και ουσιαστικά λέμε πάλι ένα ακόμα Όχι για οποιαδήποτε πρόκληση από εδώ και στο εξής» τόνισε μιλώντας στον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Για την απαγγελία Καβάφη σημείωσε ότι «πολλά πράγματα που μπορούμε να τα πούμε περιφραστικά κάποιοι πριν από εμάς τα έχουν γράψει με απλές λέξεις, απλές κουβέντες, λίγα και λιτά. Κρύβουν ένα πολύ βαθύ νόημα οπότε πιστεύω ο συμβολισμός τους ταιριάζει ακριβώς στη συγκεκριμένη επέτειο».

Ερωτηθείς για το φρόνημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι «το φρόνημα και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι στα ύψη. ‘Εχουμε υψηλό ηθικό, είμαστε αρκετά καλά εκπαιδευμένοι, είμαατε έτοιμοι. Και αυτό που είπαμε και μέσα από το μήνυμά μας είναι ότι θα παραμείνουμε έτοιμοι για να πράξουμε τα ίδια με το Έπος του ’40 αν απαιτηθεί».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε ότι «όσες φορές έχουμε βρεθεί με τον κόσμο μας εκφράζει τον θαυμασμό του, μας εκτιμά πάρα πολύ. Όχι μόνο εμάς τους ιπταμένους, όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και η αλήθεια είναι ότι για εμάς αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή που μπορεί να υπάρξει κι ελπίζουμε να φαινόμαστε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Αυτό που έχουμε να τους πούμε είναι να έχουν εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί είναι και άρτια εκπαιδευμένες και πολύ καλά εξοπλισμένες πλέον».

Σχετικό Άρθρο: «Τιμή σε εκείνους που φυλάττουν Θερμοπύλες»: Το μήνυμα του πιλότου της ΖΕΥΣ και η απάντηση της Σακελλαροπούλου

Πηγή: ertnews.gr