Τόνι Πάρκερ: “Είναι ντροπή που δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους νέους παίκτες στην Ευρώπη”

Αθλητικα

Ο Τόνι Πάρκερ δείχνει να μην συμφωνεί με τις επιλογές των νεαρών Ευρωπαίων παικτών που δηλώνουν συμμετοχή στο draft χωρίς να έχουν πάρει πρώτα συμμετοχές και παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο στη γηραιά ήπειρο.

Για τη μαζική έξοδο νέων ταλέντων από τη Γαλλία και κατ’ επέκταση από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ και το NBA μίλησε ο βετεράνος μπασκετμπολίστας και νυν πρόεδρος της Βιλερμάν, Τόνι Πάρκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην L’ Equipe.

“Το draft του NBA δεν σημαίνει τίποτα σήμερα. Οι νέοι παίκτες επιλέγονται με βάση τις δυνατότητες που έχουν, οι οποίες εν τέλει μπορεί και να μην φανούν στην πράξη. Παλαιότερα θα έπρεπε να έχεις κάνει δύο ή τρεις καλές χρονιές στο κολέγιο ή να βρίσκεσαι στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη για να σε επιλέξουν.

Ναι, είναι… ντροπή το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους παίκτες στη Γαλλία ή στην Ευρώπη. Βέβαια, το καταλαβαίνω, τα χρήματα στις ΗΠΑ είναι πολλά. Υπάρχουν όμως 400 ενεργοί παίκτες στο NBA και κάθε χρόνο έρχονται 60 καινούργιοι, οπότε καλό είναι να πας προετοιμασμένος.


Είναι δύσκολο να αντισταθείς στη δύναμη των χρημάτων. Όμως, οι νέοι παίκτες θα πρέπει να είναι έξυπνοι και να φύγουν για το ΝΒΑ την κατάλληλη στιγμή, όταν έχουν μαζέψει αρκετή εμπειρία”.

Πηγή: sport24.gr