Τράπεζα Πειραιώς: Στο πλευρό των εργαζομένων το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Πολιτικη

Συνάντηση με εκπροσώπους πέντε Συλλόγων Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ, ΣΥΓΤΕ, ΣΕΥΤΠΕ, ΕΝΩΤΙΚΟΣ, ΣΥΤΠ-ΕΤΒΑ) είχε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν στις θέσεις εργασίας, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνία και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, οι αποφάσεις της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς αναφορικά με τις αποσχίσεις κλάδων, τη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και τις συνεχείς πιέσεις για εθελούσιες αποχωρήσεις εργαζομένων. Τονίστηκε, όχι μόνο η εργασιακή διάσταση του θέματος, αλλά και ο πολιτικός και κοινωνικός του αντίκτυπος.

Ο Γραμματέας τόνισε την ιδιαίτερη ευαισθησία και το έντονο πολιτικό ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την προστασία των θέσεων εργασίας, του σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων και της ενεργής στήριξης των θέσεων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Εστίασε στις αρνητικές συνέπειες των ακολουθούμενων πρακτικών της συρρίκνωσης και των αποσχίσεων αφενός στα εργασιακά ζητήματα και αφετέρου στις τοπικές κοινωνίες αλλά και συνολικά στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία.

Εξέφρασε τη δέσμευσή του, για την ανάδειξη την ανάδειξη των εν λόγω θεμάτων σε κοινοβουλευτικό και πολιτικό επίπεδο με διάφορες μορφές παρεμβάσεων και ενδελεχούς επανεξέτασης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Τέλος, επισήμανε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι θα παραμείνει αμείωτο το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις και θα είναι πάντα διαθέσιμος για ουσιαστικό διάλογο μαζί τους και στήριξης δράσεων και παρεμβάσεων».

Πηγή: ertnews.gr