Τζ. Μελόνι: Ψηφίσαμε υπέρ της ένταξης Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αυτή που έχει πρόβλημα είναι η κεντροαριστερά

Νεα

Στην προεκλογική εκστρατεία της αναφέρθηκε απόψε (3/8)  η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, σε συνέντευξή της στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

«Η διεθνής τοποθέτηση της Ιταλίας είναι βασικής σημασίας. Το κόμμα μας πήρε θέση αμέσως, στηρίζοντας την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Ντράγκι», δήλωσε η Μελόνι. «Σε αυτό το θέμα δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, το αποδεικνύουν τα γεγονότα. Ψηφίσαμε υπέρ της επικύρωσης της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Αυτοί που έχουν πρόβλημα δεν είμαστε εμείς, αλλά η κεντροαριστερά», πρόσθεσε η επικεφαλής των «Αδελφών της Ιταλίας».

«Λένε ότι αν κερδίσουμε θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα πλήξει τις ελευθερίες, ότι θα εκραγεί η Ευρώπη και η Ιταλία. Όταν στο εξωτερικό γράφουν αυτά τα πράγματα, δεν πλήττουν εμένα, αλλά ολόκληρη τη χώρα μου», τόνισε η Ιταλίδα πολιτικός.

Και η ίδια, πάντως, παραδέχθηκε ότι η παρούσα φάση, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ιταλία. Πιο αναλυτικά, δήλωσε στο Rete 4: «Ως χώρα, περνάμε σαφώς μια ιδιαίτερα περίπλοκη φάση. Το να προκηρύσσονται εκλογές τον Σεπτέμβριο δεν είναι κάτι το συνηθισμένο, δεν κρύβω ότι θα προτιμούσα να μπορούσε να ολοκληρωθεί, κανονικά, όλη η νομοθετική περίοδος».

Η αρχηγός των «Αδελφών της Ιταλίας» δήλωσε βέβαιη ότι η κεντροδεξιά και το κόμμα της θα κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο και κατέστησε σαφές (απαντώντας και στους συμμάχους της) ότι «η νέα κυβερνητική ομάδα, θα επιλεγεί βάσει του εκλογικού αποτελέσματος, με σεβασμό στους ψηφοφόρους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr