ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι Αρχές να δώσουν άμεσα τα στοιχεία των 213 βιαστών και υποψήφιων βιαστών της 12χρονης

Νεα

Στην υπόθεση του Κολωνού αναφέρεται ο ΣΤΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωσή του , ενώ οι αρχές εξετάζουν, παράλληλα, εάν ο 53χρονος δρούσε μόνος του ή είχε και συνεργούς, και διερευνούν τα ίχνη όσων ήταν έτοιμοι να πληρώσουν για να βιάσουν και εκείνοι το ανήλικο κορίτσι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος παιδοβιαστών στην Αθήνα.

Είναι ένας εξαιρετικά αποκρουστικός κρίκος σε μια αλυσίδα ανάλογων ιστοριών που υπογραμμίζουν την ανάγκη για ισχυρό κοινωνικό κράτος, πολιτικές προστασίας των πιο αδύναμων και πάταξη των πρακτικών εκμετάλλευσης που συχνά οδηγούν σε απάνθρωπες ατραπούς.

Αυτή τη στιγμή προέχει η αποφασιστική στήριξη του 12χρονου θύματος και της οικογένειάς της. Βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης για να μην μείνει καμία σκιά συγκάλυψης ή ανοχής.

Αυτή τη στιγμή προέχει η αλήθεια. Οι Αρχές αφού καθυστέρησαν στην ανακοίνωση των στοιχείων των δύο συλληφθέντων για το βιασμό ενός 12χρονου παιδιού, θολώνουν τα νερά για τους 213 υποψήφιους βιαστές του».

Το ερώτημα είναι απλό: ποιους καλύπτουν και δεν δίνουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να δώσουν τη δυνατότητα της αναγνώρισης στο θύμα και σε άλλα ενδεχόμενα θύματα.

Δεν χωράνε άλλες καθυστερήσεις και υπεκφυγές- όπως έγινε στην περίφημη υπόθεση Λιγνάδη. Ας το γνωρίζουν αυτό οι Αρχές, ο αρμόδιος Υπουργός και η κυβέρνηση συνολικά».

 

Επιστολή Π.Κουρουμπλή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να σταματήσει η διαπόμπευση του 12χρονου παιδιού στον Κολωνό.

Σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην υπουργός, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, με επιστολή του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, ζητά την άμεση παρέμβασή του, καθώς και του ΕΣΡ, ώστε να σταματήσει άμεσα η διαπόμπευση της 12χρονης στον Κολωνό, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Τις τελευταίες μέρες ζούμε σε μια ατμόσφαιρα δηλητηριασμένη από το αποτρόπαιο και επονείδιστο έγκλημα το οποίο συνετελείτο για αρκετό χρονικό διάστημα, στην περιοχή των Σεπολίων. Ευυπόληπτοι, υποτίθεται, πολίτες είναι οι θύτες του πιο απρόκλητου βιασμού της αξιοπρέπειας και του σώματος ενός δωδεκάχρονου παιδιού. Είμαι βέβαιος ότι οι αστυνομικές αρχές και η δικαιοσύνη θα πράξουν τα δέοντα, όχι μόνο για τους δύο θύτες, αλλά και για τους συνενόχους και συνεργούς τους.

Απευθύνομαι σε εσάς, διότι την ίδια στιγμή που η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναδεικνύει τις εγκληματικές πτυχές αυτού του επονείδιστου γεγονότος, συντελείται και ένα δεύτερο έγκλημα εις βάρος της αξιοπρέπειας αυτού του παιδιού και της οικογένειάς του, στο βωμό της τηλεθέασης. Πληροφορούμαι ότι μεγάλος αριθμός τηλεοπτικών καναλιών, έχει στρατοπεδεύσει έξω από το σπίτι του. Αναρωτιέται κανείς πως θα ζήσει, περαιτέρω, το παιδί αυτό στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Ο στιγματισμός του προστίθεται στα αδιανόητα ψυχικά τραύματα που έχει βιώσει.

Κ. Εισαγγελεύ,

αυτό που συντελείται εις βάρος αυτού του παιδιού, είναι ένας δεύτερος βιασμός, είναι μια άλλη μορφή ανθρωποφαγίας, αφού του αρπάζουν με αυτό τον τρόπο και τα τελευταία ψήγματα της αξιοπρέπειάς του. Δεν είναι πολιτισμός, αλλά ντροπή για την κοινωνία μας.

Ως πολίτης, ως άνθρωπος, ζητώ τη δική σας άμεση παρέμβαση καθώς και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Επιτέλους, έστω και την δωδεκάτη και πέντε, ας προστατεύσουμε τα δικαιώματα, εν τοις πράγμασι, ενός απροστάτευτου παιδιού.

Κ. Εισαγγελεύ,

είμαι βέβαιος ότι υπό διαφορετικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της οικογένειας, η αντιμετώπιση των ΜΜΕ θα ήταν πιο διακριτική.

Με την πεποίθηση ότι θα παρέμβετε άμεσα και με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Παναγιώτης Κουρουμπλής»

Πηγή: ertnews.gr