ΣΥΡΙΖΑ: Νέο αδιανόητο φιάσκο των «άριστων» του υπουργείου Παιδείας

Νεα

Κριτική στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο υπουργείο Παιδείας, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για θέματα που άπτονται των βαθμολογιών και της ενημέρωσης στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου.

Σε ανακοίνωση του ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρονται τα εξής: «Το έκανε πάλι το θαύμα της η υπουργός Παιδείας. Απορροφημένη στη συνδιοίκηση και τον συντονισμό των μονάδων ΜΑΤ και των μηχανοκίνητων που χτυπούν και τραυματίζουν φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, “ξέχασε” να ενημερώσει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου για τον υπολογισμό της βαθμολογίας της Γ’ Λυκείου, αν και αυτό προβλέπονταν από το… 2019. Δυόμιση χρόνια απασχολημένη με την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εξυπηρέτηση συμφερόντων, που να βρει χρόνο να κάνει τη δουλειά της υπουργού Παιδείας;

Χαρακτηριστικό της άγνοιας και της αδιαφορίας των ιθυνόντων του υπουργείου Παιδείας είναι ότι ζητούν μέχρι αύριο να εκδοθούν τα αποτελέσματα, με δεδομένο ότι την Παρασκευή 3 Iουνίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις. Την ίδια στιγμή θέτουν εκτός λειτουργίας την εφαρμογή My School, στην οποία τα Λύκεια θα έπρεπε να “περάσουν” τη βαθμολογία των μαθητών. Τραγέλαφος!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά εξηγήσεις για το νέο αδιανόητο φιάσκο και ζητά από την υπουργό να μεριμνήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, ώστε μέχρι αύριο που είναι η τελευταία ημέρα έκδοσης των αποτελεσμάτων της Γ’ Λυκείου, να είναι έτοιμα τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου και να εξυπηρετήσουν όλα τα Λύκεια της χώρας».

Πηγή: ertnews.gr