ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε λουκέτο στον προαστιακό – Aκυρώσεις δρομολογίων

Νεα

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με δήλωση του Νίκου Παππά, τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, για τις αλλεπάλληλες ακυρώσεις δρομολογίων του προαστιακού.

Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς δήλωσε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε λουκέτο στον προαστιακό. Αλλεπάλληλες ακυρώσεις δρομολογίων, οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία και με μεγάλες καθυστερήσεις.

Σήμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε λουκέτο στον προαστιακό και αποτελείωσε το τρένο.

Από το πρωί ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο τα δρομολόγια του προαστιακού στις γραμμές Αθήνα – Χαλκίδα, Άνω Λιόσια – Κάντζα, Αίγιο – Κιάτο και αντίστροφα, όπως και από και προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Οι επιβάτες εξυπηρετούνται από λεωφορεία της Hellenic… Bus και, μάλιστα, με μεγάλες καθυστερήσεις και όχι από αμαξοστοιχίες.

Και πρέπει η θυγατρική εταιρεία της Ferrovie Dello Stato στην Ελλάδα να ενημερώσει το επιβατικό κοινό για τα δρομολόγια που θα εκτελούνται, καθώς χιλιάδες επιβατών αναμένουν στις αποβάθρες για τρένα που δεν έρχονται ποτέ.
Ο σιδηρόδρομος, στην εποχή των κυρίων Μητσοτάκη και Καραμανλή, βρίσκεται υπό συστηματική και σκόπιμη υποβάθμιση.

Το δημόσιο συμφέρον καταπατάται βάναυσα. Οι εργαζόμενοι στο τρένο βιώνουν την απόλυτη απαξίωση.

Η σημερινή κατάρρευση του προαστιακού έχει υπεύθυνο: Την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής οφείλουν εξηγήσεις.

Επισυνάπτονται οι σχετικές ανακοινώσεις για τις ακυρώσεις της ντροπής».

Πηγή: ertnews.gr