Στις ΗΠΑ για επίσημη επίσκεψη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος – Το πρόγραμμα των συναντήσεών του

Πολιτικη

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί αύριο, Κυριακή 10 Ιουλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, θα έχει συναντήσεις με τον Chairman of the Joint Chiefs of Staff των ΗΠΑ General Mark A. Milley και τον Chief of Staff of the Army General James C. McConville.

Επίσης, θα συναντήσει τον διοικητή της US Special Operations Forces Command General Richard D. Clarke, στην Τάμπα της Φλόριντα, όπου θα επισκεφθεί και το Πανεπιστήμιο Διακλαδικών Ειδικών Επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα συναντηθεί με την πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Ουάσιγκτον, καθώς και με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Τάμπα της Φλόριντα Λουκά Τσώκο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα συναντηθεί μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Πενταγώνου και του State Department, καθώς και με εκπροσώπους Ινστιτούτων Διεθνών Σχέσεων που εδρεύουν στην Ουάσιγκτον.

Ακόμη, θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει μέλη και φορείς της ελληνικής ομογένειας στην Ουάσιγκτον και στην Τάμπα της Φλόριντα.

Τέλος, θα έχει συνάντηση με τον Chairman, President και Chief Executive Officer της Lockheed Martin Corporation James D. Taiclet, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Fort Worth στο Ντάλλας του Τέξας, όπου βρίσκεται και η γραμμή παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35.

Πηγή: ertnews.gr