Στη συνάντηση «NATO Days 2022» στην Τσεχία ο Ν. Χαρδαλιάς

Πολιτικη

Επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Τσεχίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, αποδεχόμενος πρόσκληση του Τσέχου υφυπουργού Άμυνας αρμόδιου για θέματα Βιομηχανικής Συνεργασίας Tomas Kopecny.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Έλληνας υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε στη συνάντηση «NATO Days 2022» που διοργανώθηκε παράλληλα με το «Czech Air Force Days 2022» από το υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Τσεχίας και πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Leos Janacek, στην Οστράβα.
Στις εκδηλώσεις, συμμετείχαν υπουργοί, υφυπουργοί και υψηλοί αξιωματούχοι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κράτη-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Στο περιθώριο του «NATO Days 2022», ο Ν. Χαρδαλιάς είχε σειρά συναντήσεων με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας Petr Fiala, με ομολόγους του και με υψηλούς αξιωματούχους αποστολών άλλων χωρών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε επίσημη διμερή συνάντηση με τον Τσέχο ομόλογό του Tomas Kopecny, όπου επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί που συνδέουν την Ελλάδα και την Τσεχία.

Συζητήθηκαν, ακόμη, οι προοπτικές, οι δυνατότητες και οι τρόποι ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών στα πεδία της Άμυνας και του αμυντικοτεχνικού τομέα. Αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και τις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: ertnews.gr