Στη Ρωσία στις 5 Αυγούστου ο Ερντογάν

Νεα

Στη Ρωσία θα βρεθεί σε δέκα ημέρες ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδόθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν θα μεταβεί στο Σότσι στις 5 Αυγούστου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Τούρκος Πρόεδρος θα παραμείνει στη Ρωσία μόνο για ένα 24ωρο.

Στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο ανδρών θα βρεθούν τόσο η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας και η βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή, όσο και η αναβίωση των διαπραγματεύσεων.

Επίσης Πούτιν και Ερντογάν αναμένεται να αναφερθούν στον μηχανισμό για τα σιτηρά, αξιολογώντας διεξοδικά τις μέχρι τώρα εξελίξεις για το θέμα. Τέλος, στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί και η Συρία. Ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί από τον Μάιο να εξαπολύσει επίθεση στη βορειοανατολική Συρία για να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων στα σύνορα της χώρας με σκοπό για να κρατήσει μακριά τους Κούρδους μαχητές του PKK και τους συμμάχους τους.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν τελευταία φορά στις 19 Ιουλίου στην Τεχεράνη, τρεις ημέρες πριν από την υπογραφή μιας συμφωνίας ανάμεσα στη Μόσχα, το Κίεβο, την Άγκυρα και τα Ηνωμένα Έθνη για την επανάληψη του εμπορίου ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, που είχε σταματήσει μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Πηγή: CNN Turk

Πηγή: ertnews.gr