Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο Όλαφ Σολτς

Πολιτικη

Στην Θεσσαλονίκη θα μεταβεί την επόμενη Παρασκευή, 10 Ιουνίου, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βόλφγκανγκ Μπούχνερ θα παρακαθήσει, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ  για το ρόλο της Ελλάδας, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας απάντησε ότι ο καγκελάριος είχε μία πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων με τον πρωθυπουργό στο περιθώριο της συνόδου της ΕΕ και ελπίζει να συνεχιστεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σολτς θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στην Βόρεια Μακεδονία και ακολούθως στη Βουλγαρία. Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Σολτς την Παρασκευή στο Κόσοβο και στη Σερβία.

Στην Αθήνα θα μεταβεί την Τετάρτη, προερχόμενη από το Πακιστάν, η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Η κα Μπέρμποκ θα μεταβεί την επομένη στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας.

Βερολίνο – Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Πηγή: ertnews.gr