Στάση εργασίας και 24ωρη απεργία σε Επισιτισμό – Τουρισμό μέσα στον Ιούλιο

Νεα

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό, μέσα στον Ιούλιο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Αττικής: «Συνεχίζουμε με τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις όπως έχουν αποφασιστεί για τις 6 Ιουλίου με 4ωρη στάση εργασίας από τις 12μμ έως της 4μμ και συγκέντρωση στις 13:00μμ στα ξενοδοχεία POLIS GRAND  και PARNON. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την 24ώρη απεργία την Τετάρτη 13 Ιουλίου».

Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας μας χθες 30/06/2022 και αποφάσισε την σύγκλιση της Ολομέλειας της διοίκησης τις επόμενες ημέρες.

Δυστυχώς ενώ η σαιζόν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, τα προβλήματα για τους εργαζόμενους είναι πολλά!!

Η εκτόξευση του κόστους ζωής, η ακρίβεια, η καταστρατήγηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας, είναι οι κυριότερες αιτίες που μας κάνουν να συνεδριάσουμε για να πάρουμε αποφάσεις!

Παράλληλα πρέπει να καθοριστεί το διεκδικητικό πλαίσιο εν όψη της ανανέωσης της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για εμάς».

Πηγή: ertnews.gr