Σερβία: Φιλική, αδελφική χαρακτήρισε ο Αλ. Βούτσιτς την συνάντησή του με τον Κυρ. Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη

Πολιτικη

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση που είχε στην Αλεξανδρούπολη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Φιλική, και θα τολμούσα να πω, σχεδόν αδελφική συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για όλα τα σημαντικά θέματα και τις διμερείς σχέσεις των χωρών μας. Τον περιμένω σύντομα στο Βελιγράδι» έγραψε ο Βούτσιτς σε ανάρτησή του στο Instagram όπου δημοσίευσε φωτογραφία από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Σερβίας μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Σερβία που τον συνοδεύουν ανέφερε ότι την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απασχόλησε και ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας επισημαίνοντας ότι έχει την στήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο θέμα αυτό.

«Είμαι ευγνώμων στον κ. Μητσοτάκη για την στήριξή του και δεν αναμένω αρνητικές εκπλήξεις βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς, εννοώντας προφανώς ότι έλαβε διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα δεν θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον την στάση της απέναντι στο ζήτημα του Κοσόβου.

Αναφερόμενος στο νέο τερματικό σταθμό LNG που δημιουργείται στην Αλεξανδρούπολη και στα εγκαίνια του οποίου παρευρέθη, ο Βούτσιτς εκτίμησε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα επιτρέψει την διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου για τις χώρες της περιοχής και την Σερβία. Ο Βούτσιτς προέβλεψε ότι ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι δύσκολος διότι, όπως ανέφερε, θα περάσει πάνω από ένα χρόνος για να μπορέσει να φτάσει το φυσικό αέριο από την Αλεξανδρούπολη στην Σερβία. Αυτό το διάστημα πρόσθεσε η Σερβία θα συνεχίσει να καλύπτει το 99% των αναγκών της σε φυσικό αέριο από την Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΕΕ θα επιδείξει κατανόηση και θα εξαιρέσει την Σερβία από τις κυρώσεις για τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα με δεδομένο ότι δεν έχει άλλες πηγές προμήθειας.

Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Πηγή: ertnews.gr