Ρ. Γρηγορίου: Τέλος εποχής για τα σταθερά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος διεθνώς (video)

Οικονομια

Στροφή προς τα κυμαινόμενα τιμολόγια κάνουν οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος σύμφωνα με την VaasaETT συμβουλευτική εταιρεία για θέματα ενέργειας, η οποία διενεργεί σε μηνιαία βάση έρευνα που υπολογίζει τη μέση τιμή ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου των οικιακών τιμολογίων σε 33 Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.Η Ραφαήλα Γρηγορίου – Project Manager HEPI, επικεφαλής ελληνικού γραφείου VaasaETT, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη και μεταδόθηκε στο οικονομικό ένθετο της Ertnews, σημειώνει ότι οι εταιρείες κατά συντριπτική πλειοψηφία έχουν σταματήσει να παρέχουν σταθερά επιτόκια στους πελάτες τους σε μία προσπάθεια να μειώσουν το ρίσκο που προκύπτει από τις μεγάλες αυξήσεις στις διεθνείς τιμές της ενέργειας.

Στο ερώτημα γιατί η Ελλάδα είναι η 3η φθηνότερη χώρα στα κυμαινόμενα τιμολόγια μεταξύ των 14 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στη σχετική, η κ. Γρηγορίου απέδωσε την εξέλιξη αυτή στις κρατικές επιδοτήσεις, που χωρίς αυτές οι τιμές θα ήταν κατά 89% υψηλότερες.

Με βάση δε τα συγκριτικά δεδομένα, η κα. Γρηγορίου σημείωσε ότι από την έναρξη της κρίσης το αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης είναι μικρότερο σε χώρες όπως η Ουγγαρία που έχουν μία πιο αυστηρή ρυθμιστική πολιτική ενώ η Ισπανία είναι η περίπτωση χώρας που έχει υποστεί τις μικρότερες απώλειες.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr