Ρώμη: Κωφάλαλος ρομά σε κώμα ύστερα από πτώση κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου – Οι Αρχές δεν είχαν ένταλμα έρευνας

Νεα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Παίρνει σημαντικές διαστάσεις στην Ιταλία η υπόθεση του Χασίμπ Ομέροβιτς (Hasib Omerovic), ένας 36χρονος κωφάλαλος ρομά βοσνιακής καταγωγής, ο οποίος έπεσε από το παράθυρο κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στην κατοικία του στην περιοχή Primavalle της Ρώμης πριν από περίπου 20 ημέρες και που τώρα νοσηλεύεται σε κώμα.

Τα Ιταλικά ΜΜΕ πριν από λίγο μετέδωσαν πως δεν υπάρχει κανένα ένταλμα έρευνας από την Εισαγγελία της Ρώμης για την Αστυνομία, η οποία μάλιστα παρουσιάστηκε στο σπίτι του άνδρα με πολιτικά. Μάρτυρας αναφέρει πως ενώ (η μάρτυς) πότιζε τα φυτά στο μπαλκόνι, κάποια στιγμή “είδα τον Χασίμπ να πέφτει από το παράθυρο. Σφαδάζοντας στο έδαφος, οι Αστυνομικοί ήταν ήδη εκεί και τον διέσωσαν” δήλωσε η γειτόνισσα.

Παραμένει πέπλο μυστηρίου γύρω από το περιστατικό, εφόσον αναμένεται να διαλευκανθούν τα αίτια. Όπως μεταδίδει η ANSA, η κατ’οίκον έρευνα φαίνεται να ξεκίνησε από αναφορές πως ο Ομέροβιτς παρενόχλησε κάποιες κοπέλες.

Οι εισαγγελείς διεξάγουν έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, και η οικογένεια του Ομέροβιτς ζήτησε να μετακινηθεί από εκείνη την περιοχή επειδή δεν νιώθει ασφαλής.

Πηγή: ertnews.gr