Ρωσία: Αποθήκη πυρομαχικών εξερράγη στο Μπέλγκοροντ

Νεα

Μια αποθήκη πυρομαχικών εξερράγη αφού χτυπήθηκε από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς σε ένα χωριό στην επαρχία του Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, υποστήριξε απόψε ο κυβερνήτης της, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

Η επαρχία αυτή συνορεύει με την Ουκρανία.

Ο Γκλάντοφ διευκρίνισε ότι «με βάση τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν ούτε νεκροί, ούτε τραυματίες».


Νωρίτερα, ο κυβερνήτης κατηγόρησε τους Ουκρανούς ότι βομβάρδισαν μια πολυκατοικία στην περιοχή αυτήν. Ένας Ουκρανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι για το πλήγμα ευθύνεται ένας «αδέσποτος» ρωσικός πύραυλος.

Σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ, ένα σχολείο υπέστη ζημιές σε ένα χωριό κοντά στα σύνορα και ο τελευταίος όροφος μιας πολυκατοικίας χτυπήθηκε επίσης.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντόλιακ ανέφερε μέσω του Twitter ότι η Ρωσία εκτόξευσε έναν πύραυλο προς το Χάρκοβο αλλά «κάτι πήγε στραβά και έπληξε» το συγκρότημα των διαμερισμάτων εντός του ρωσικού εδάφους.

Σε ένα βίντεο διακρίνονται συντρίμμια δίπλα σε μια πολυκατοικία 16 ορόφων και μια μεγάλη τρύπα κοντά στη στέγη. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσει ποια πλευρά ευθύνεται για το πλήγμα.

Ο Γκλάντκοφ είπε ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Ο κυβερνήτης μιας άλλης ρωσικής επαρχίας, του Κουρσκ, είπε ότι ένας υποσταθμός υπέστη ζημιές από τους βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα δύο οικισμοί.

Το πρακτορείο δεν ήταν δυνατόν να επαληθεύσει αυτές τις πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr