Πώς σχολιάζει η αντιπολίτευση την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία (video)

Πολιτικη

Η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup έβαλε τέλος στα Μνημόνια, μετά από 12 χρόνια. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, άσκησαν κριτική για τις δηλώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνει ότι “η χώρα, δεν θα μπορούσε να βγει από την ενισχυμένη εποπτεία, εάν πρώτα δεν είχε βγει από το μνημόνιο. “Η κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ” επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, “θωράκισε τη χώρα, τόσο που πράγματι χρειάζεται προσπάθεια να μην τη ρίξουν στα βράχια. Βέβαια δεν υποτιμώ την ικανότητα της ΝΔ να χρεοκοπεί τη χώρα. Έχουν παράδοση και ταλέντο”.

Από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Κώστας Σκανδαλίδης επισημαίνει “αντί για πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες, καλό θα ήταν η κυβέρνηση να καταρτήσει ένα σοβαρό σχέδιο για την οικονομία. Κατανοούμε την αγωνία του κ. Μητσοτάκη, όπως και την ασθενική του μνήμη για το ποια παράταξη οδήγησε την Ελλάδα στα μνημόνια, να κατασκευάσει το προεκλογικό του αφήγημα. Ευτυχώς ο λαός έχει μνήμη και κρίση” τονίζει.

“Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης είναι προκλητικοί”, αναφέρει το ΚΚΕ “η περίφημη “ευρωπαϊκή κανονικότητα” συνοδεύεται με μόνιμες δεσμεύσεις και μηχανισμούς ελέγχου για την απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής”

Για κοροϊδία μιλάει το ΜέΡΑ 25: “Η νέα λεηλασία μαζί με την παλιά, ακόμα και η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία έχει ουρές “προαπαιτούμενων” αναφέρει.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr