Πόλος έλξης τουριστών η Ελλάδα – Η εξάδα των τοπ προορισμών

Νεα

Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες έχουν πλημμυρίσει τα ελληνικά νησιά με την Κέρκυρα να έχει την τιμητική της. Οι επαγγελματίες του νησιού, αλλά και γενικότερα οι επιχειρηματίες του κλάδου, είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξοι για το φετινό τζίρο, ο οποίος προς το παρόν δεν φαίνεται να επηρεάζεται αρνητικά από υψηλές τιμές και τις ανατιμήσεις στα καύσιμα.

Την εξάδα των τοπ προορισμών για τη φετινή σεζον συμπληρώνουν Μύκονος, Ρόδος, Χανιά, Ηράκλειο και Σαντορίνη. Οι πληρότητες σε δημοφιλείς προορισμούς αγγίζουν ήδη το 90% με την Αττική να κερδίζει την μερίδα του λέοντος.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευχαριστημένοι γιατί παρότι είναι μια δύσκολη χρονιά, με την πανδημία ακόμα παρούσα, την παγκόσμια κρίση, τουρίστες από Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά Αυστραλιά, Ισραήλ, από όλο τον κόσμο έρχονται στην Ελλάδα με τις οικογένειές τους” τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του κλάδου η ενεργειακή κρίση συμπαρασύρει και το κόστος διαμονής. Οι τιμές στα καταλύματα είναι τσιμπημένες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια κάτι που ωστόσο δεν επηρεάζει τις κρατήσεις.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

Πηγή: ertnews.gr