Πρόεδρος ΕBΕΠ: Όλοι να συνεισφέρουμε στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας (video)

Οικονομια

Πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια των αρχών για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλης Κορκίδης.

  • Προϋποθέσεις για την μείωση του ωραρίου των καταστημάτων είναι το μέτρο να είναι οριζόντιο, πιλοτικό, προσωρινό και να μην μειώνει τις αμοιβές των εργαζομένων.
  • Θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη αρχή και λήξη.
  • Το ερώτημα είναι ποιο θα είναι το κέρδος από αυτό το μέτρο. Γνωρίζουμε ποια είναι σήμερα η κατανάλωση ενέργειας από τα εμπορικά καταστήματα και ποια θα είναι η εξοικονόμηση, αναρωτήθηκε.

Υπάρχουν 268.000 εμπορικές επιχειρήσεις στη χώρα. Ο κλάδος των logistics της εφοδιαστικής αλυσίδας καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από την βαριά βιομηχανία, είπε. Μέχρι σήμερα στην Ευρώπη δεν έχει εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, είπε. Για αυτό πρέπει να εφαρμοστεί σωστά, είπε.


Σχετικά με την έξαρση της ακρίβειας, είπε ότι οι αυξήσεις αναμένεται να συνεχιστούν κατά την διάρκεια του φθινόπωρου και ότι σε πάνω από 800 είδη θα κυμανθούν από 10% έως 35%.

  • Πρότεινε να συνεχιστεί η επιδότηση των 0,15 λεπτών του ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης αλλά μόνο για τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, ώστε να συμπιεστεί το μεταφορικό κόστος.

Πηγή: ertnews.gr