Ποδόσφαιρο σημαίνει hot dog ΚΑΙ στο σαλόνι σου

Αθλητικα

Ποδόσφαιρο σημαίνει χοτ-ντογκ. Απλά και ξάστερα. Πάντα ίσχυε και πάντα θα ισχύει.

Η μυρωδιά της καντίνας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το γήπεδο, μαζί και με το γρήγορο περπάτημα που έχεις όταν ακούς τα συνθήματα από μακριά.

Πλέον μπορεί να μην πηγαίνω στο γήπεδο όπως παλιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το χοτ-ντογκ έχει χάσει τη θέση. Η αξία είναι σταθερή.

Ποδόσφαιρο σημαίνει hot dog ΚΑΙ στο σαλόνι σου

Κι ας είμαι ο παράξενος τύπος που βλέπει μπάλα μόνος του, που δεν του αρέσει να παρακολουθεί την ομάδα του με παρέα, παρά μόνον με τη γυναίκα του.

Τα χοτ-ντογκ ταιριάζουν και στο σαλόνι μου. Και εννοείται πως δεν πέφτει και ο αριθμός τους. Τρία, για ποικιλία και γιατί όταν έχεις αγωνία θες να τρως συνέχεια. Ένα απλό, ένα ελληνικό και ένα βρώμικο, για να τιμήσουμε τις καντίνες που μας έθρεψαν όταν ήμασταν μικρότεροι, όλα από τα Lidl και τη σειρά «Νώμα». Στα Lidl βρήκαμε όλα τα υλικά για να τα φτιάξουμε, όπως ακριβώς τα λαχταράμε, με τα συνοδευτικά της σειράς «Νώμα» να απογειώνουν γευστικά το αποτέλεσμα.

Ποδόσφαιρο σημαίνει hot dog ΚΑΙ στο σαλόνι σου


Υλικά

Για το απλό:

  • Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • Ψωμάκια Σάντουιτς
  • Κέτσαπ
  • Μουστάρδα
  • Μαγιονέζα

Για το ελληνικό:

  • Βόεια Λουκάνικα
  • Γαλλική μπαγκέτα
  • Πιπεριές mix
  • Καλαθάκι Λήμνου Π.Ο.Π.
  • Μουστάρδα

Για το βρώμικο:

  • λουκάνικα Hot Dog κοτόπουλου
  • ψωμάκια σάντουιτς
  • κρεμμύδια κόκκινα
  • βαλσάμικο ξύδι με 16% μέλι
  • μουστάρδα
  • σως κηπουρού

Εκτέλεση

Για το απλό: Βάζουμε τα λουκάνικα σε βραστό νερό και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά. Ανοίγουμε το ψωμάκι, τοποθετούμε μουστάρδα, τα λουκάνικα από πάνω και συμπληρώνουμε κέτσαπ και μαγιονέζα.

Για το ελληνικό: Ψήνουμε τα λουκάνικα σε ένα σχαροτήγανο ή τον φούρνο. Κόβουμε την μπαγκέτα στη μέση και απλώνουμε στη βάση μουστάρδα. Σωτάρουμε τις πιπεριές σε ένα τηγάνι και όταν πάρουν ωραίο χρώμα, τις βάζουμε πάνω από τα λουκάνικα και τρίβουμε από πάνω λίγο τυρί Καλαθάκι Λήμνου για τη γεύση.

Ποδόσφαιρο σημαίνει hot dog ΚΑΙ στο σαλόνι σου

Για το βρώμικο: Βάζουμε τα λουκάνικα σε βραστό νερό και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά. Ανοίγουμε το ψωμάκι βάζουμε μουστάρδα στη βάση και από πάνω τα λουκάνικα. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν λίγο, σβήνουμε με βαλσάμικο για να “καραμελώσουν”. Τα τοποθετούμε έτσι ζουμερά πάνω από το λουκάνικο και προσθέτουμε στο πάνω ψωμί μπόλικη από την σως Κηπουρού.

Πηγή: sport24.gr