Ο Πάτρικ Γιανγκ σε μια συγκλονιστική στιγμή: Στάθηκε πάλι στα πόδια του τρεισήμισι μήνες μετά από το τροχαίο

Αθλητικα

Σχεδόν τρεισήμισι μήνες μετά το τροχαίο που λίγο έλειψε να τον οδηγήσει σε θάνατο, ο Πάτρικ Γιανγκ δεν σταματάει να παλεύει κόντρα στις πιθανότητες για να ξαναπερπατήσει. Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού συγκλονίζει, μένοντας όρθιος για πρώτη φορά!

Εδώ και τρεισήμισι μήνες, ο Πάτρικ Γιανγκ παλεύει κόντρα στις πιθανότητες και τις αντιξοότητες. Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, όταν βγήκε ζωντανός από ένα τροχαίο. Το οκτάωρο χειρουργείο που έκανε ήταν το λιγότερο για τον ίδιο, δεδομένου πως οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να τον κρατήσουν στη ζωή και να του δώσουν κάτι να ελπίζει: να ξαναπερπατήσει.

Ο ίδιος εξήγησε σε μια συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε τον Αύγουστο πως “δύσκολα θα ξαναπερπατήσω, αλλά θα προσπαθήσω για μένα και την οικογένειά μου“. Κι όντως, αυτό κάνει. Κάθε μέρα.

Ο παλαίμαχος σέντερ ανέβασε στο Instagram ένα βίντεο, από την πορεία της αποθεραπείας/αποκατάστασης, την στιγμή που σηκώνεται -για πρώτη φορά- όρθιος και στέκεται στα πόδια του, με την κατάλληλη βοήθεια. Το καλύτερο νέο για εκείνον και την οικογένειά του, αλλά κι ένα δείγμα πως κάνει πράξη όσα λέει.

Γιατί, σύμφωνα με το μήνυμα που ανάρτησε: “Αν λέω πως πιστεύω ότι θα ξαναπερπατήσω, αλλά δεν δουλεύω γι αυτό, το πιστεύω στ’ αλήθεια;”. Ο Πάτρικ Γιανγκ συγκλονίζει με τη δύναμη ψυχής που διαθέτει, με το χαμόγελο που δεν τον εγκαταλείπει ποτέ, αλλά και με την όρεξη που έχει για να πάει κόντρα στις πιθανότητες, που του έδωσαν οι γιατροί μετά από την επέμβαση.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο Instagram:

Τίποτα δεν αλλάζει, αν τίποτα δεν αλλάξει! Τι σημαίνει αυτό και πώς αποτυπώνεται στη ζωή; Η πίστη χωρίς τη δουλειά είναι νεκρή! Αν λέω πως πιστεύω ότι θα ξαναπερπατήσω, αλλά δεν δουλεύω γι αυτό, το πιστεύω στ’ αλήθεια;

Πώς μπορούμε να προσδοκούμε σε διαφορετικά αποτελέσματα, αν δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό;

Πώς μπορούμε να λέμε πως πιστεύουμε ότι κάτι θα γίνει, αλλά δεν ζούμε σαν τάχα να είμαστε ήδη εκεί;

Μπορεί να μην περπατάω τώρα, αλλά καθημερινά πρέπει να βάζω τον εαυτό μου σε θέση που θα επανεκπαιδεύσει και θα θυμίσει στο νευρικό σύστημά μου, τι ήταν σε θέση να κάνει. Αν απλά κάθομαι και περιμένω να αλλάξουν τα πράγματα, τίποτα δεν θα συμβεί.

Φίλοι μου, αν θέλετε να είστε νικητές, κάντε αυτό που κάνουν οι νικητές καθημερινά. Οι συνήθειες, η πειθαρχία και η συνέπεια είναι αυτά που διαχωρίζουν τους νικητές από τους χαμένους. Γεμίστε το κενό με αυτό που θέλετε να είστε και εκεί που θέλετε να πάτε ως άτομα κι αρχίστε να είστε αυτό τώρα!

Αν δεν έχετε διαβάσει το “Atomic Habits” το συστήνω ανεπιφύλακτα. Το να πετυχαίνω τους στόχους μου με βάση την ταυτότητα και όχι το αποτέλεσμα έχουν αλλάξει την προσέγγισή μου σε ολόκληρη τη ζωή μου“.Πηγή: sport24.gr