Ο καιρός με την Π. Σπηλιωτοπούλου: Συνεχίζεται η καλοκαιρία – Άστατος και με ισχυρούς βοριάδες προς το τέλος της εβδομάδας (video)

Νεα

Συνεχίζεται ο καλός καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, αν και δε θα λείψουν λίγες απογευματινές μπόρες στα βόρεια, κυρίως από την Πέμπτη.

ΤΡΙΤΗ ΠΑΣΧΑ

Καλός καιρός, με λίγες αραιές συννεφιές κυρίως στα νότια και μόνο στα βορειοανατολικά ορεινά λίγες σύντομες μπόρες το μεσημέρι – απόγευμα, ενώ θα έχουμε τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια νωρίς το πρωί. Βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, έως 27-28 βαθμούς τοπικά.

ΑΤΤΙΚΗ

Ήλιος με λίγες συννεφιές κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, νοτιοδυτικοί άνεμοι 3-4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 5 μποφόρ στον Σαρωνικό και θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρόμοιος καιρός, μεταβλητοί άνεμοι 2-4 και πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Παρόμοιος καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες σύντομες μπόρες μόνο στα βορειοανατολικά ορεινά τις απογευματινές ώρες, μικρή ενίσχυση των βοριάδων στα πελάγη, πρόσκαιρα στα 6 μποφόρ και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Λίγες παραπάνω μπόρες στα βόρεια ορεινά θα έχουμε το μεσημέρι της Πέμπτης. Μικρή αλλαγή αναμένουμε την Παρασκευή που θα επηρεάσει κυρίως τα βόρεια με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, λίγες καταιγίδες στα εκεί ορεινά, ενίσχυση των βοριάδων έως 6-7 μποφόρ στα πελάγη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Το Σάββατο ίδια εικόνα, με επιπλέον απογευματινές μπόρες στα υπόλοιπα ορεινά, προς το βράδυ όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και την Πρωτομαγιά, σύμφωνα τουλάχιστον με τα τωρινά στοιχεία, θα είναι αρκετά καλός στις περισσότερες περιοχές, θα φυσάει όμως αρχικά.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

B.Sc. Φυσικός

M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος

M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών

M.A. Δημοσιογράφος

Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Πηγή: ertnews.gr