Ο καιρός με την Π. Σπηλιωτοπούλου – Έως 32 βαθμούς και μετά… αλλαγή με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και πτώση θερμοκρασίας (video)

Νεα

Περιορίζεται λίγο η αστάθεια τη Δευτέρα και την Τρίτη και θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο στις περισσότερες περιοχές, χωρίς όμως να λείψουν και πάλι οι μεσημεριανές κι απογευματινές μπόρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά ή και οι καταιγίδες στα ορεινά, οι άνεμοι δε θα αλλάξουν σημαντικά, ενώ θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία, φτάνοντας και τους 32 βαθμούς τοπικά.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης όμως και κυρίως την Πέμπτη χαλάει αισθητά ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, σταδιακά θυελλώδεις βοριάδες έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας. Δε θα κρατήσει όμως για πολύ, αφού από την Παρασκευή ο καιρός θα ξανά βελτιωθεί…

ΔΕΥΤΕΡΑ

Αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά συννεφιές με τοπικές μπόρες και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου και της Κ. Στερεάς, μεμονωμένες καταιγίδες. Μεταβλητοί άνεμοι 3-4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ, ενώ θα ανέβει κι άλλο λίγο η θερμοκρασία, έως 30-32 βαθμούς τοπικά.

ΑΤΤΙΚΗ

Ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες και πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα δυτικά και βόρεια. Μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι άνεμοι έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρόμοιος καιρός, με πιθανές μπόρες στα γύρω ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα, μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί άνεμοι έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ

Καλός καιρός, με ήλιο και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας λίγες συννεφιές με τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά, βοριάδες 3-4 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη αλλαγή.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

B.Sc. Φυσικός

M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος

M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών

M.A. Δημοσιογράφος

Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Πηγή: ertnews.gr