Ξάνθη – Κ. Σακελλαροπούλου: Αισιοδοξία για την Θράκη χάρη στην αδάμαστη θέληση και την εργατικότητα

Νεα

Σε περιοδεία σε προσφυγικά χωριά της Ξάνθης, μετά τον Έβρο και τη Ροδόπη, βρίσκεται για τρίτη ημέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δηλώνοντας αισιόδοξη για ένα «πολλά υποσχόμενο αύριο, χάρη στην αδάμαστη θέληση και την εργατικότητα των Θρακιωτών».

«Στις λίγες μέρες που βρέθηκα στη Θράκη ακολουθώντας μια προσφυγική διαδρομή που χαράχτηκε πριν από εκατό χρόνια, βίωσα έντονα τον τόπο και τους ανθρώπους του. Συναντήθηκα με το παρελθόν, που επιβιώνει ολοζώντανο στις καρδιές των κατοίκων του, ψηλάφισα τα τραύματα που άφησαν οι πόλεμοι, η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της υπαίθρου. Και είδα, με χαρά, να προβάλλει ένα πολλά υποσχόμενο αύριο, χάρη στην αδάμαστη θέληση και την εργατικότητα των Θρακιωτών. Καλή Ανάσταση», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Κατά την ξενάγηση στον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και στην έκθεση με θέμα «πυρογραφία στο 1821», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε μία πυρογραφία που απεικονίζει τον σταθμό της Σταυρούπολης (τόπος καταγωγής της), τον παππού με την ξαδέλφη της, από μία παλιά φωτογραφία, και την ίδια από παλαιότερη επίσκεψη της.

Η κ. Σακελλαροπούλου θα κάνει Ανάσταση με ηλικιωμένους που λαμβάνουν φροντίδα σε μονάδα της Μητρόπολης και αύριο θα περάσει το Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Σταυρούπολη Ξάνθης.

Στη Μάνδρα η κυρία Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με μαθητές δημοτικού οι οποίοι φτιάχνουν καραβάκια, που συμβολίζουν τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

Πηγή: ertnews.gr