Ν. Δένδιας: Στο Βερολίνο για τη Σύνοδο των Υπ. Εξωτερικών και συνάντηση με την Annalena Baerbock

Νεα

Στο Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, θα μεταβεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Η Σύνοδος αυτή φιλοξενείται φέτος από τη Γερμανίδα Υπουργό Εξωτερικών, Annalena Baerbock, και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Η Διαδικασία του Βερολίνου αποτελεί πρωτοβουλία διακυβερνητικής συνεργασίας που εγκαινιάσθηκε το 2014 και αποσκοπεί στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια  και στην υποβοήθηση της ευρωπαϊκής τους προοπτικής, δίδοντας έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και στις μεταρρυθμίσεις».


Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι: «Οι συνομιλίες κατά την αυριανή Σύνοδο αναμένεται να καλύψουν, μεταξύ άλλων, θέματα ενέργειας, κλιματικής αλλαγής, πρωτοβουλιών συμφιλίωσης, και νεολαίας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συνάντηση με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Annalena Baerbock».

Πηγή: ertnews.gr