«Μπλε Σαρωνικός»: Σε εξέλιξη οι δράσεις καθαρισμού

Νεα

Από τον Απρίλιο, έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός στα πιο επιβαρυμένα σημεία του Σαρωνικού Κόλπου, ενώ στην συνέχεια, μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, το 60% όλων των απορριμμάτων θα μεταφερθεί σε ειδικούς χώρους επεξεργασίας με στόχο την επαναχρησιμοποίηση των υλικών.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές των δράσεων: «Η όγδοη (8η) δράση του περιβαλλοντικού μας προγράμματος “ΜΠΛΕ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ” ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτή τη φορά στη Μαρίνα Αθηνών στο ΣΕΦ, πάντα σε συνεργασία το Cool Experience Dive Center!

Με τη βοήθεια 11 εθελοντών ξηράς και 4 δυτών καταφέραμε να βγάλουμε από τον βυθό της μαρίνας 482 κιλά απορριμμάτων μεταξύ άλλων τα συνήθη όπως λάστιχα, σκοινιά και πλαστικά μπουκάλια. Επίσης, από τον παράκτιο καθαρισμό συλλέχθηκαν 43 κιλά απορριμάτων, εκ των οποίων πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, αποτσίγαρα και χιλιάδες κομμάτια μικροπλαστικά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους μας τους εθελοντές για την απίστευτη δουλειά και στήριξη που έδειξαν στις δράσεις μας αυτό το Σαββατοκύριακο. Να πούμε, επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Interamerican η οποία μας στήριξε έμπρακτα στην πρωτοβουλία αυτή.

Μας τιμά ιδιαίτερα η υποστήριξη που έχουμε για το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα “ΜΠΛΕ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ” με την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και του Διεθνούς Οργανισμού International Action Art, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Πηγή: ertnews.gr