Μουντιάλ: Το Εκουαδόρ αρνείται τις κατηγορίες της Χιλής για χρησιμοποίηση παίκτη με πλαστά στοιχεία

Αθλητικα

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Εκουαδόρ με επίσημη ανακοίνωσή της αρνείται τις κατηγορίες για τη χρησιμοποίηση του Μπάιρον Καστίγιο με πλαστά στοιχεία και ότι φυσικά έχει τις αποδείξεις για να καταρρίψει τις συγκεκριμένες κατηγορίες στο πειθαρχικό όργανο της FIFA.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Εκουαδόρ διαψεύδει τον ισχυρισμό της Χιλής, ότι ο ποδοσφαιριστής της, Μπάιρον Καστίγιο δεν είναι πολίτης της χώρας, με αποτέλεσμα να ζητά τον αποκλεισμό της από του Μουντιάλ του 2022.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι ο ποδοσφαιριστής είναι πολίτης του Εκουαδόρ τόσο ως προς τα “αστικά” του καθήκοντα όσο και για τα αθλητικά του, με βάση την κείμενη νομοθεσία της χώρας. Μάλιστα κάθε φορά που φόρεσε τα χρώματα της Εθνικής, ο Μπάιρον Καστίγιο ήταν πολίτης του Εκουαδόρ.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι διατεθειμένη να το αποδείξει τόσο στο πειθαρχικό όργανο της FIFA, αλλά και πριν από αυτό, διαψεύδοντας κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια όποιας χώρας (εν προκειμένω της Χιλής) να στερήσει από την ομάδα του Ισημερινού τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πηγή: sport24.gr