ΜέΡΑ 25: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα σήμερα στις 19:00

Νεα

Με το σύνθημα  «Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων», το ΜέΡΑ25 καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη στις 7:00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Το ΜέΡΑ 25 τονίζει ότι, είναι σαφές και αυτονόητο ότι οι παρακολουθήσεις που με βαριά καρδιά παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, δεν περιορίζονται στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ούτε μόνο στο δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Είναι επίσης αυτονόητο, ότι οι παράνομες παρακολουθήσεις δεν είναι το μόνο έγκλημα – κατά των θεσμών – της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στα τρία χρόνια της έχει ήδη ένα δυσανάλογο ιστορικό σκανδάλων που ήρθαν – τυχαία ή κατόπιν έρευνας – στην επιφάνεια.

Ήδη το φετινό καλοκαίρι, παρακολουθήσαμε τις αποκαλύψεις από το διεθνή Τύπο που αφορούσαν τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων από το ελληνικό κράτος και τις καταγγελίες που απέδωσε στην χώρα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Βλέπουμε όλοι και όλες καθημερινά το πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδοτεί την αισχροκέρδεια της ολιγαρχίας στην αγορά της ενέργειας, εις βάρος των πολιτών και των νοικοκυριών, αντί να φροντίσει να λύσει – μια και καλή – το ζήτημα του ρεύματος, μέσα από την κρατικοποίηση της ΔΕΗ. Μπλοκάρει ο νους στο πόσα ακόμα γίνονται στο σκοτάδι της Μητσοτάκης Α.Ε. που δεν έχουμε μάθει, ή δεν θα μάθουμε ποτέ», υποστηρίζει το ΜέΡΑ25 και προσθέτει:

“Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι ‘κυβερνήσεις ειδικού σκοπού’.Της καταστρατήγησης του Συντάγματος και της καταλήστευσης δημοσίων πόρων και αγαθών, και αναδιανομής εισοδήματος προς τα πάνω. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απλώς η πιο λυσσαλέα.

Το ΜέΡΑ25 απαιτεί να υπάρξει άμεση διερεύνηση του ζητήματος των παρακολουθήσεων, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που άπτεται της ίδιας της Δημοκρατίας.

Καλεί την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει άμεσα και θεσμικά, ποιους ακόμα παρακολουθεί από πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους, και να σταματήσει άμεσα κάθε τέτοια αδιανόητη παρακολούθηση.

Τέλος σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός, που από την πρώτη μέρα πήρε στην προσωπική του ευθύνη την ΕΥΠ, στριμώχτηκε μόνος του στη γωνία: πολύ απλά δεν μπορεί να ρίξει το φταίξιμο στους ‘από κάτω’».

 

Πηγή: ertnews.gr