Κ. Σακελλαροπούλου στις φυλακές Αυλώνας: Η γνώση στα χέρια σας είναι ελευθερία

Νεα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. «Όλοι οι άνθρωποι, όταν τους δώσεις την ευκαιρία, ανταποκρίνονται», δήλωσε συγκινημένη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τη Χρύσας Ρουμελιώτη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τις φυλακές της Αυλώνας, με αφορμή την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ότι «όλοι ανταποκρίνονται όταν τους δώσεις την ευκαιρία». Επίσης, συνεχάρη τα παιδιά που εκτίουν την ποινή τους, που ξεπέρασαν τον εγκλεισμό που βιώνουν με όπλο τους την γνώση τους., η οποία μτατρέπεται σε ελευθερία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το εν λόγω πρότυπο σχολικό συγκρότημα, εγκαινιάστηκε το 2004 με σκοπό να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία της μόρφωσης και τη δυνατότητα απόκτησης δεξιοτήτων για την ζωή μετά την φυλακή.

Επιπροσθέτως, ειπώθηκε το εξής: «Ο καθένας μπορεί να παραβεί τους κανόνες, ειδικά στην εφηβεία. Η πολιτεία οφείλει να τον αντιμετωπίσει με τρόπο ώστε, εκτίωντας την ποινή του να ενσωματωθεί κοινωνικά ισότιμος και έχοντας ίσες ευκαιρίες».

Οι κρατούμενοι μαθητές με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια, παρουσίασαν μέσα στις τάξεις τους τα αποτελέσματα της εργασίας τους όλη τη χρονιά.

Πηγή: ertnews.gr