Κ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Έρχεται παρέμβαση στην τιμή της βενζίνης – Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Πολιτικη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του στην ΕΡΤ σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Γιώργο Κουβαρά αναφερόμενος και στο ζήτημα των ανατιμήσεων στα καύσιμα που πλήττει τον προϋπολογισμό των πολιτών προαναγγέλλοντας νέο επίδομα καυσίμων με το δεύτερο γύρο του Fuel Pass.

«Θα υπάρξει παρέμβαση και στη βενζίνη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο. Ο προηγούμενος τρόπος (δηλαδή το Fuel Pass) δίνει ένα περίγραμμα για το πώς θα παρέμβουμε και ίσως αυτή τη φορά να είναι με πιο ενισχυμένο τρόπο, γιατί αντέχουμε δημοσιονομικά». «Θα είναι μία ανακούφιση για τους πολίτες ενόψει των καλοκαιριών διακοπών» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η παρέμβαση θα αφορά τους επόμενους μήνες.

Καταιγιστικός είναι αυτή τη στιγμή ο ρυθμός των ανατιμήσεων στα καύσιμα, με την αμόλυβδη να έχει παγιωθεί κοντά στα 2 ευρώ και 50 λεπτά, ενώ στα νησιά να καλπάζει προς τα 3 ευρώ το λίτρο.

Μέσα σε 1 μόλις μήνα η μέση τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε κατά 10%. Από 2,19 στα μέσα Μαΐου, στα 2,40 ενώ σύμφωνα με την πανελλήνια ένωση πρατηριούχων οι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις έως το τέλος της εβδομάδας.

Τιμή βενζίνης: Χωρίς φρένο το ράλι ακρίβειας – Πάταξη του λαθρεμπορίου ζητούν οι πρατηριούχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι: η αύξηση του ορίου εισοδήματος προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων αλλά και η αύξηση του ποσού της επιδότησης. 

Διαβάστε επίσης:

  • Κ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Δεν θα μπούμε ποτέ σε συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών μας

 

Πηγή: ertnews.gr