Κούβα: Αποδοχή βοήθειας 2 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ για τις καταστροφές του τυφώνα Ίαν

Νεα

Η Αβάνα αποδέχθηκε βοήθεια δύο εκατομμυρίων δολαρίων που έστειλε η Ουάσιγκτον για την αποκατάσταση των ζημιών το συντομότερο δυνατό που προκάλεσε ο τυφώνας Ίαν.

Η επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια προς τον λαό της Κούβας, που έστειλαν χθες οι ΗΠΑ, είναι μια ασυνήθιστη κίνηση λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία των διμερών τους σχέσεων, αναφέρει το AP.

Η βοήθεια περιλαμβάνει 2 εκατομμύρια δολάρια σε τρόφιμα και προμήθειες που θα παραδοθούν μέσω ανεξάρτητων μη κυβερνητικών οργανώσεων που έχουν ήδη εμπειρία και εργάζονται στο νησί απευθείας με τον πληττόμενο πληθυσμό, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική.

«Αντιμετωπίζουμε την καταστροφή συνεργαζόμενοι με τους διεθνείς εταίρους μας για να παραδώσουμε βοήθεια απευθείας σε όσους τη χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε ο αξιωματούχος σε τηλεφωνική συνέντευξη στο AP.

Η βοήθεια θα διανεμηθεί μέσω «επαληθευμένων διεθνών εταίρων», όπως ο Ερυθρός Σταυρός, η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ και η USAID.

Στις αρχές του μήνα, οι κουβανικές αρχές έστειλαν ένα ασυνήθιστο αίτημα για επείγουσα βοήθεια στην κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν, αφού ο τυφώνας Ίαν διέκοψε το δίκτυο ηλεκτροδότησης σε ολόκληρο το νησί, αφήνοντας 11 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα, ανέφερε η Wall Street Journal.

Politika.rs

Μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Πηγή: ertnews.gr