Καταβολή, από 29/8, του μεταφορικού ισοδύναμου επιβατών έως και τον Φεβρουάριο του 2022

Οικονομια

Προωθείται άμεσα η πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου Επιβατών στους δικαιούχους, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ. Η πίστωση στους λογαριασμούς  αναμένεται να εκκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα 29/08/2022.

Οι πληρωμές αφορούν σε αιτήσεις για τη χρηματοδότηση μετακινήσεων επιβατών του Δ’ Τριμήνου του έτους 2021, καθώς και του Α’ Διμήνου του έτους 2022.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής διασφάλισε τη συνέχιση του μέτρου για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης Υ.ΝΑ.Ν.Π. 2021-2025, με δεσμευμένο προϋπολογισμό, προβαίνοντας παράλληλα στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ροής πληρωμών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε ότι αφορά το  Μεταφορικό Ισοδύναμο επιχειρήσεων και καυσίμων, οι Κ.Υ.Α. για το έτος 2022 βρίσκονται σε στάδιο υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία και δημοσίευσης σε Φ.Ε.Κ., ενώ παράλληλα γίνονται ενέργειες για την παροχή σχετικών πιστώσεων προς εξόφληση των δικαιούχων επιχειρήσεων και πολιτών.

Πηγή: ertnews.gr