Ιταλία: Επαφές Μπερλουσκόνι με Πούτιν και ανταλλαγή φιλικών επιστολών

Νεα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι είχε ξανά επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και ότι πρόσφατα αντάλλαξε φιλικές επιστολές μαζί του, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο ηχογράφηση που δημοσίευσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο La Presse.

Ο Μπερλουσκόνι είπε σε ομιλία του στους βουλευτές της Κάτω Βουλής του ιταλικού κοινοβουλίου ότι έλαβε 20 μπουκάλια βότκα και μια κάρτα από τον Πούτιν για τα γενέθλιά του και ότι σε αντάλλαγμα έστειλε πολλά μπουκάλια κρασί και μια επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Μπερουσκόνι, 86 ετών, συχνά καυχιόταν για τη φιλία του με τον Πούτιν μέχρι την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.  Τον περασμένο μήνα είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε ωθηθεί σε αυτόν τον πόλεμο.

Εκπρόσωπος του κόμματος Forza Italia του Μπερλουσκόνι αρνήθηκε ότι είχε ξανά επαφή με τον Πούτιν, λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός μιλούσε για ένα επεισόδιο που συνέβη πριν από αρκετά χρόνια. Λίγο αργότερα, η Forza Italia ανακοίνωσε ότι η θέση του Μπερλουσκόνι και η θέση του κόμματος στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία ταυτίζεται με τη θέση της Ευρώπης και των ΗΠΑ, αναφέρει το Tanjug.

Politika.rs

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Πηγή: ertnews.gr