Ιταλία: Δέκα νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι ο απολογισμός των φονικών πλημμυρών στην Περιφέρεια Μάρκε (βίντεο)

Νεα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Μια σφοδρότατη κακοκαιρία έπληξε την Κεντρική Ιταλία χθες το βράδυ, και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Μάρκε, όταν μέσα σε λιγότερο από 3 ώρες έπεσαν περίπου 420 χιλιοστά νερού, ποσότητα που αντιστοιχεί σε βροχόπτωση έξι μηνών στην περιοχή. Αυτό, σε μια περιοχή η οποία έρχεται από μια εκτενέστερη, πολύμηνη ξηρασία.

Αποτέλεσμα ήταν οι δρόμοι περίπου 20 δήμων σε 3 επαρχίες να μετατραπούν σε χείμαρρους και να καταρρεύσουν γέφυρες. Ξεχείλισε ο ποταμός Μίσα στο κέντρο της πόλης Σενιγκάλια, περιοχή στην οποία ήδη υπήρξαν μεγάλες πλημμύρες το 2014. Οι κύριες αρτηρίες και γέφυρες της πόλης έκλεισαν, όπως και η είσοδος του αυτοκινητοδρόμου Α14, ενώ ολονύχτια ήταν η έκκληση των Αρχών ώστε οι κάτοικοι να ανέβουν στους πάνω ορόφους των κατοικιών τους.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός δέκα νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι, μεταξύ αυτών δυο παιδιά.

Στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά στην πιο λοφώδη, υπάρχουν προβλήματα στις τηλεφωνικές γραμμές, και τοπικά έκλεισαν τα σχολεία. Χαρακτηριστική η ανάρτηση του δημάρχου της πόλης Μπάρμπαρα στην επαρχία της Ανκόνα, ο οποίος έγραψε πως “η κατάσταση είναι πραγματικά δραματική και τραγική. Ο Θεός να μας βοηθήσει”.

Πηγή: ertnews.gr