Ισπανία: Ο Πέδρο Σάντσεθ δέχεται πολίτες στη Μονκλόα για να ακούσει τις «ανησυχίες και προτάσεις τους»

Νεα

Το επιτελείο του Ισπανού πρωθυπουργού ετοιμάζει τη νέα του στρατηγική που βασίζεται στην «Ενσυναίσθηση και εγγύτητα με τους πολίτες». Είναι η στρατηγική που αναζητά η ομάδα του ενόψει του εκλογικού 2023 γι’ αυτό και ξεκινά να δέχεται πολίτες στο Μέγαρο της Μονκλόα.

Την ερχόμενη Δευτέρα (04/09) θα υποδεχτεί 50 πολίτες στο γραφείο του για να του μεταφέρουν τις «ανησυχίες και προτάσεις» τους.

Η επιλογή τους έγινε από την Μονκλόα με αφορμή τις περίπου 250.000 επιστολές που απέστειλαν πολίτες ή συλλογικοί φορείς στον πρωθυπουργό από την αρχή της κυβερνητικής του θητείας, με αμφιβολίες, παράπονα, αιτήματα, προτάσεις και πρωτοβουλίες.

«Οι επιστολές που στέλνουν οι πολίτες αποτελούν ένα εκ των προτέρων θερμόμετρο της διάθεσης της κοινής γνώμης και βοηθούν στον εντοπισμό προβλημάτων, τάσεων αλλά και πιθανών λύσεων», λέει ο υπουργός Επικοινωνίας: «Την επόμενη Δευτέρα, ορισμένες από αυτές τις επιστολές θα αποκτήσουν φωνή και θα είναι οι δικοί τους συντάκτες που θα παρουσιάσουν τους προβληματισμούς τους στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα παρέμβει εξηγώντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες».

Ο τρόπος που επιλέγει η Μονκλόα διαφέρει ριζικά από την μέχρι σήμερα καθιερωμένη ετήσια ομιλία του στο προσωπικό του Ibex-35 και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών.

Το κόμμα του (PSOE) προτείνει επίσης ο Σάντσεθ «να επιστρέψει στο δρόμο». Σε μόλις τέσσερις μήνες, μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, θα πρωταγωνιστήσει σε 30 δημόσιες εκδηλώσεις του PSOE σε όλη την Ισπανία. Πηγές του Σοσιαλιστικού κόμματος τονίζουν ότι σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις δημοσκοπήσεις που τον τοποθετούν κάτω από το PP ( Λαϊκό Κόμμα) , να «επανασυνδεθεί με τον λαό» και να ανακτήσει το σοσιαλιστικό εκλογικό σώμα στον νέο εκλογικό κύκλο που θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2023 με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο με τις γενικές εκλογές.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Πηγή: ertnews.gr