ΗΠΑ: Ενδιάμεσες εκλογές με το βλέμμα στραμμένο στους ελληνοαμερικανούς υποψήφιους (video)

Νεα

ανταπόκριση από τις ΗΠΑ: Λένα Αργύρη

Στρατηγικής σημασίας για τα ελληνικά θέματα είναι η επανεκλογή των ελληνοαμερικανών βουλευτών στις αμερικανικές εκλογές, για κάποιους η επανεκλογή θεωρείται βέβαιη, ενώ για κάποιους άλλους τα πράγματα είναι αμφίρροπα.

Ακόμη και αν η Γερουσία περάσει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τα θέματα μας.

Για παράδειγμα στην Επιτροπή Διεθνών ο κ. Μενέντεζ από πρόεδρος θα γίνει συμπρόεδρος αλλά θα εξακολουθεί να έχει δικαίωμα βέτο για θέματα όπως παράδειγμα για τα Φ16. Αυτό που θα έχει σημασία να δούμε είναι αν θα εκλεγούν όλοι οι ελληνοαμερικανοί βουλευτές.

Για τον Μπιλιράκης, την Μαλλιωτάκης και τον Σαρμπάνης δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχουν μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους, πιο ανταγωνιστικά τα πράγματα για τον Πάπας και κρίσιμα θα έλεγα για την Τάιτους στην Νεβάδα, όμως στην νέα Βουλή θα έχουμε με το μέρος μας τον Ρόμπερτ Μενέντεζ τζούνιορ τον γιο του γερουσιαστή ο οποίος εκλέγεται με μεγάλη άνεση.

Τέλος εξαιρετικής σημασίας για τα ελληνικά θέματα θα είναι η μάχη για την Γερουσία στην Πενσιλβάνια όπου ο άνθρωπος του Ερντογάν Ντόκτορ οζ πέρασε μπροστά από τον Τζον Φέτερμαν ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ όλων των ελληνικών θεμάτων.

Πηγή: ertnews.gr