Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Νεα

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στο φοιτητικό συλλαλητήριο κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πάνω από 500 φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια οι οποίοι όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους οριοθετήσουν σε μια λωρίδα του δρόμου, αντέδρασαν πετώντας διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε πορεία φοιτητών σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν με δακρυγόνα, γκλομπ και με την αστυνομική αύρα (!!!) να εμποδίσουν τη διαδήλωση των φοιτητών» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΝΕ.

Σημειώνεται ότι νέα επεισόδια εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και εντός του campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας που κατέληξε εντός του ΑΠΘ και επιτέθηκε με πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Πηγή: ertnews.gr