Επίδειξη ισχύος από τα τουρκικά ΜΜΕ για τον Tayfun: «Η Ελλάδα είναι στην περιοχή κάλυψής μας»

Πολιτικη

Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ παραμένει η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς τουρκικής κατασκευής, που έκανε η Άγκυρα το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Μία ακροδεξιά εφημερίδα, που υποστηρίζει τον ακροδεξιό εταίρο του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καλύπτει το θέμα σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα είναι στην περιοχή κάλυψης της Τουρκίας, σύμφωνα με χάρτες που παρουσιάζει.

Όπως υποστηρίζει το άρθρο, ο πύραυλος μπορεί να πλήξει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, το Ιράκ και την Αρμενία.

Άλλη εφημερίδα αναφέρεται στη διαδρομή του πυραύλου από τη Ριζούντα στη Σινώπη κι αυτό γιατί η Τραπεζούντα έχει μεγάλη σημασία για τον Ερντογάν, μιας και είναι ο τόπος καταγωγής του. Και η Σινώπη επίσης έχει μεγάλη σημασία γιατί εκεί έγιναν και οι πρώτες δοκιμές των S-400.

Ακόμη πάντως δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τη χθεσινή δοκιμή του νέου πυραύλου που κατασκευάστηκε και αναπτύχθηκε από γνωστή τουρκική εταιρεία, η οποία έχει κατασκευάσει και άλλους πυραύλους μικρότερου βεληνεκούς.

Πηγή: ertnews.gr