Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τον διαμελισμό Βρετανού τουρίστα από ελικόπτερο

Νεα

Ελεύθεροι αφέθηκαν από την εισαγγελία οι τρεις συλληφθέντες για την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου, που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του 22χρονου Βρετανού επιβάτη το απόγευμα της Δευτέρας 25/7, σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στα Σπάτα. Παράλληλα διατάχτηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Oι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, για τα αίτια του συμβάντος στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Ο 22χρονος και τουλάχιστον ένα από τα αδέρφια του επέστρεφαν στην Αθήνα από τη Μύκονο με μισθωμένο ελικόπτερο, ενώ σε άλλο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του. Ο 22χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν χτυπήθηκε από τον πίσω έλικα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου, ενώ οι άλλοι δύο είναι τεχνικοί εδάφους της εταιρείας από την οποία ο 22χρονος και οι φίλοι του είχαν μισθώσει το ελικόπτερο.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων.

Ρεπορτάζ: Bαλέρια Δολαψάκη

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr