Εθνική Ελλάδας: Η βαθμολογία μετά τη νίκη της στο Μπέλφαστ και το πρόγραμμα στον όμιλο του Nations League

Αθλητικα

Η Ελλάδα νίκησε στο Μπέλφαστ 1-0 τη Βόρειο Ιρλανδία με το γκολ του Μπακασέτα και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Nations League και είναι μαζί με το Κόσοβο στην κορυφή του ομίλου.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Nations League η Εθνική Ελλάδας που επικράτησε 1-0 της Βορείου Ιρλανδίας στο Μπέλφαστ και πήρε το πρώτο τρίποντο στον όμιλο.

Νωρίτερα στο ματς που είχε ανοίξει την αυλαία στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας το Κόσοβο πέτυχε δύο γκολ σε 13 επί της Κύπρου εκτός έδρας και ξεκίνησε με διπλό τις υποχρεώσεις του στο Nations League.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Η 2η αγωνιστική – 5 Ιουνίου

  • Κύπρος – Βόρεια Ιρλανδία (19:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24)
  • Κόσοβο – Ελλάδα (21:45, ALPHA, LIVE SPORT24)

Η 3η αγωνιστική – 9 Ιουνίου

  • Ελλάδα – Κύπρος (21:45, ALPHA, LIVE SPORT24)
  • Kόσοβο – Βόρεια Ιρλανδία (21:45, LIVE SPORT24)

Η 4η αγωνιστική – 12 Ιουνίου

  • Βόρεια Ιρλανδία – Κύπρος (16:00, LIVE SPORT24)
  • Ελλάδα – Κόσοβο (21:45, ALPHA, LIVE SPORT24)

Η 5η αγωνιστική – 24 Σεπτεμβρίου

  • Βόρεια Ιρλανδία – Κόσοβο (19:00, LIVE SPORT24)
  • Κύπρος – Ελλάδα (21:45, ALPHA, LIVE SPORT24)

Η 6η αγωνιστική – 27 Σεπτεμβρίου

  • Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία (21:45, ALPHA, LIVE SPORT24)
  • Κόσοβο – Κύπρος (21:45, LIVE SPORT24)

Τι σημαίνει για την Εθνική το Nations League

Τα παιχνίδια έχουν σημασία για την Εθνικής για αρκετούς λόγους. Ο πρώτος είναι το FIFA Ranking ενόψει και της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2024 της Γερμανίας. Από την άλλη, η Ελλάδα θέλει να πετύχει τον πρώτο στόχο που έχει θέσει να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της και να πάρει την άνοδο στο League B.

Μετά το τέλος του Nations League, η Ελλάδα θα ρίξει το βάρος στα προκριματικά για το ευρωπαϊκό της Γερμανίας. Εάν δεν πάρει την απευθείας πρόκριση τότε την απασχολεί η διαδικασία των μπαράζ του Nations League. Τότε υπάρχουν δύο σενάρια. Στο πρώτο, εφόσον είναι η νικήτρια του ομίλου της στο Nations League, τότε αυτόματα προκρίνεται στο τρίτο μονοπάτι των μπαράζ και περιμένει άλλες τρεις χώρες, είτε νικήτριες ομίλων είτε όχι.

Σε περίπτωση που δεν είναι νικήτρια του ομίλου της, τότε θα ελπίζει ο νικητής να έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στη Γερμανία μέσω των προκριματικών, όπως επίσης και οποιαδήποτε χώρα της 3ης κατηγορίας (και όχι του ομίλου της πλέον) που θα βρίσκεται πιο ψηλά στο Nations League ranking, το οποίο θα προκύψει έπειτα από την ολοκλήρωση των αγώνων.

Πηγή: sport24.gr