Εβρά: “Όταν κέρδιζε η εθνική ήμουν Γάλλος, όταν έχανε ήμουν ο Σενεγαλέζος”

Αθλητικα

Ο Πατρίς Εβρά αποκάλυψε ότι αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω θα επέλεγε να εκπροσωπήσει τη Σενεγάλη και όχι τη Γαλλία, τονίζοντας πως όταν οι “τρικολόρ” έχαναν, η καταγωγή του είχε αρνητική σημασία.

Ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πατρίς Εβρά, ταξίδεψε στην Γκάνα, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Νανά Ακούφο Αντό, εκφράζοντας τη στήριξη και την αγάπη του για την Αφρική.

Μεταξύ άλλων ο 41χρονος αναφέρθηκε στην απόφασή του να εκπροσωπήσει τη Γαλλία και όχι την πατρίδα του, τη Σενεγάλη, ενώ παράλληλα καυτηρίασε ότι η εθνικότητά του “άλλαζε” ανάλογα με το εάν η εθνική κέρδιζε ή έχανε. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι στη δεύτερη περίπτωση ήταν Σενεγαλέζος, ενώ όταν οι “τρικολόρ” πήγαιναν καλά τον θεωρούσαν Γάλλο.

Ο Εβρά γεννήθηκε στο Ντακάρ, ωστόσο η οικογένειά του μετακόμισε στη Γαλλία, όταν εκείνος ήταν ενός χρονών.

Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα επέλεγα να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου, τη Σενεγάλη αντί για τη Γαλλία. Όταν ήμουν μικρός, οι γονείς μου μου έδωσαν την ευκαιρία να διαλέξω την εθνική μου ομάδα και επειδή μεγάλωσα στη Γαλλία επέλεξα εκείνη.

Αλλά κατάλαβα αργότερα ότι η επιλογή της χώρας μου είχε πολιτική διάσταση. Ένα από τα πιο επώδυνα μαθήματα που πήρα είναι ότι όταν παίζεις καλά και κερδίζεις, είσαι Γάλλος, ενώ όταν η ομάδα χάνει, θεωρείσαι Σενεγαλέζος”, τόνισε ο 41χρονος και πρόσθεσε:

Το όνειρό μου είναι να αλλάξω την εικόνα της Αφρικής. Θέλω πολύ, μέσω των κοινωνικών μου δικτύων, να μάθει αυτή η γενιά ότι μπορεί να πετύχει στη χώρα της”.

Με τη φανέλα της Γαλλίας ο Εβρά κατέγραψε 81 εμφανίσεις, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και του 2014, καθώς και στον τελικό Euro 2016.

Πηγή: sport24.gr