Δ. Μάντζος στο Πρώτο: Περιμένουμε να μας πει σήμερα η ΕΥΠ ποιος ήθελε να παρακολουθήσει το κινητό του Ν. Ανδρουλάκη (audio)

Νεα

«Για εμάς είναι κρίσιμο σήμερα, τόσο ο διοικητής της ΕΥΠ όσο και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να μας πουν όχι μόνο αν το έχει η ΕΥΠ το Predator ή όχι, αλλά ποιος κάνει τις παρακολουθήσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη, αναφορικά με την συνεδρίαση –κεκλεισμένων των θυρών- της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθεί η μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη για παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

«Καμία δημοκρατική χώρα, πόσο μάλλον η Ελλάδα, δεν πληρώνει τις υπηρεσίες ασφαλείας, την ΕΥΠ για να λέει αν παρακολουθεί η ίδια. Γιατί θα ήταν εγκληματικό αν παρακολουθεί η ίδια τους πολίτες. Αλλά θέλουμε να μας πει ποιος τελικά τους παρακολουθεί. Ποιος είχε το θράσος να πιστέψει ότι θα μείνει ατιμώρητη μια τέτοια επίθεση στο κινητό ενός πολιτικού αρχηγού. Περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ΕΥΠ σε πρώτη φάση, σήμερα, στο “εναρκτήριο λάκτισμα”, αλλά και η Δικαιοσύνη σε δεύτερο χρόνο μετά από ενδελεχή και σε βάθος έρευνα που είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνει, θα καταφέρουν να βρουν τον ένοχο», υπογράμμισε, διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχει η πιθανότητα να σταματήσει αυτή η έρευνα, εάν δεν φτάσουμε στην άκρη του νήματος» . «Δεν είναι πρόβλημα του Νίκου Ανδρουλάκη ή του ΠΑΣΟΚ, είναι πρόβλημα θεσμών και Δημοκρατίας. Και ένας δημοσιογράφος έχει καταγγείλει αντίστοιχο περιστατικό», επισήμανε.

Ο κ. Μάντζος επέκρινε ορισμένους βουλευτές της ΝΔ, λέγοντας ότι «έχουν μια αγωνία να προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα, ή να κανονικοποιήσουν τις παρακολουθήσεις». «Η πολιτική και η παραπολιτική έχουν κάποιο όριο. Δεν μιλάμε για πολιτικούς συσχετισμούς, αλλά μιλάμε για Δημοκρατία, διαφάνεια, αφορά όλους τους πολίτες και για αυτό είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων για αυτή την υπόθεση», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρόκειται για μια πολύ σκοτεινή και πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και να διαλευκανθεί.

Υπενθύμισε ότι με βάση την έκθεση της ειδικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει συσταθεί από τον περασμένο Απρίλιο και ελέγχει τα τηλέφωνα όλων των ευρωβουλευτών, «φαίνεται ότι τον Σεπτέμβριο, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκη ήταν στην Ελλάδα, από ελληνικό κινητό προσπάθησαν να του εγκαταστήσουν το  Predator, παραπέμποντάς τον σε ελληνική ιστοσελίδα, με ένα μήνυμα που ήταν γραμμένο σε άπταιστα ελληνικά. «Το Predator δεν είναι ένα απλό σύστημα συνακρόασης. Πρακτικά οδηγεί σε κατάκτηση του κινητού. Δηλαδή κάποιος τρίτος, με παράνομο σκοπό κατακτά τον πλήρη έλεγχο του κινητού τηλεφώνου. Μπορεί να μας βγάλει φωτογραφία ακόμα και αν έχουμε κλειστό το κινητό μας, να μας τραβήξει βίντεο, να κλέψει τα πάντα από εκεί και να πάρει τον πλήρη έλεγχο του κινητού μας, για όσο διάστημα επιθυμεί», εξήγησε.

«Είναι σοκαριστικό να βλέπεις ότι ο αρχηγός σου είναι ο μοναδικός ευρωβουλευτής ο οποίος έχει τέτοια απόπειρα εις βάρος του και μάλιστα έχει τελεστεί στην Ελλάδα, αλλά έχουμε κινηθεί με απολύτως θεσμικό τρόπο. Με συνέπεια και αξιοπρέπεια έχουμε κρατήσει το θέμα επίκαιρο και έχουμε κινηθεί σε επίπεδο Δικαιοσύνης με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, και σε επίπεδο κοινοβουλίου με το αίτημά μας για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών κ Διαφάνειας», πρόσθεσε ο κ. Μάντζος.


 

Πηγή: ertnews.gr