Δεκτή κατά πλειοψηφία η τροπολογία για την Επαγγελματική Διαιτησία

Αθλητικα

Νόμος του κράτους, κατά πλειοψηφία, είναι πλέον η τροπολογία για την επαγγελματική διαιτησία η οποία προκαλεί αντιδράσεις στην ΕΠΟ.

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η Τροπολογία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, περί θέσπισης Επαγγελματικής Διαιτησίας στο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο, που συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και πέρασε από τη Βουλή την Πέμπτη (2/6) το πρωί.

“Ναι” στη συγκεκριμένη τροπολογία ψήφισε η ΝΔ ενώ “παρών” ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ και “οχι” το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Η συγκεκριμένη τροπολογία βέβαια έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στην ΕΠΟ και χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του νέου προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, λίγη ώρα μετά την εκλογή του ως πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Από εκεί και πέρα:

-Στη ρύθμιση για την κατάργηση του κωλύματος μετόχων, εταίρων, διαχειριστών και μελών Δ.Σ. Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας για τη συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου, ψήφισε “Ναι” η ΝΔ, “Παρών” ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25, “Όχι” το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

-Όσο για την παράταση, έως τις 31/12/2022, της προθεσμίας εναρμόνισης των Καταστατικών αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών με τις προβλέψεις των αθλητικών νόμων, ψήφισαν “Ναι” ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και “Παρών” ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Πηγή: sport24.gr