Γ. Παπαδημητρίου – ΜΟΔ: Μέσα στον Ιούνιο ξεκινούν τα προγράμματα ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο (video)

Οικονομια

Το ΕΣΠΑ για την Ελλάδα εγκρίθηκε πρώτο σε όλη την Ευρώπη, άρα έχουμε την ευκαιρία να ξοδέψουμε και πρώτοι τα χρήματα, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, (ΜΟΔ) Γιώργος Παπαδημητρίου.

Από τα 20 δισ. ευρώ τα οποία θα μπορούμε να πάρουμε για τα επόμενα επτά χρόνια θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε όλους τους φορείς και τους δικαιούχους στη χώρα μας.

Τους επόμενους 2-3 μήνες θα έχει εγκριθεί το σύνολο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στη χώρα μας και ήδη ξεκινούν οι πρώτες προσκλήσεις για δικαιούχους που θα μπορούν να υποβάλουν φακέλους για χρηματοδότηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου, τώρα τρέχει μια πρόσκληση ενίσχυσης επιχειρήσεων COVID, ενώ τον Ιούνιο ξεκινούν τα προγράμματα στον αναπτυξιακό νόμο, και το επόμενο δίμηνο θα ξεκινήσουν και οι πρώτες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ.

Πλέον κάποιος που έχει επιχείρηση θα πρέπει να ξεκινήσει να προετοιμάζει ένα σωστό φάκελο, γιατί πλέον είτε το ΕΣΠΑ, είτε το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε ο αναπτυξιακός νόμος, υπάρχουν τρία βασικά εργαλεία από τα οποία μπορεί να τύχει χρηματοδότησης, εξήγησε, ενώ πρόσθεσε ότι τον Ιούνιο ξεκινούν οι δράσεις για τον τουρισμό, μετά έρχεται η μεταποίηση, η γυναικεία επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση  μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα πακέτα αυτά δεν είναι για λίγους, αλλά για αυτούς που έχουν ώριμο φάκελο, που σημαίνει ότι μία επιχείρηση, ένας ιδιώτης, ένας δημόσιος φορέας, έχει μελετήσει την πρόσκληση που τον αφορά, έχει συγκεντρώσει σωστά τα έγγραφά του και έχει υποβάλει στο ηλεκτρονικό σύστημα μια σωστή πρόταση, τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου.

Από τα Προγράμματα Επιχειρηματικής Στήριξης:

  • 281 είναι σε εξέλιξη
  • 30 είναι για Covid
  • 864.000 ήταν συνολικά οι προτάσεις
  • +200% την 3ετία
  • +108% τους τελευταίους μήνες

Πηγή: ertnews.gr