Γ. Οικονόμου: O κ. Tσίπρας επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια φρικτή υπόθεση

Νεα

Σε σχολιασμό του περιεχομένου  άρθρου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προχώρησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Ο κ. Τσίπρας, που δεν έκανε τίποτα για να σπάσει το απόστημα της κακοποίησης και της βίας, που επιλεκτικά -όταν θεωρεί πως τον βολεύει πολιτικά- τοποθετείται σε μείζονα εγκλήματα και φαινόμενα ανομίας, σήμερα επιχειρεί με το άρθρο του να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια φρικτή υπόθεση, καταφεύγοντας σε θέσεις που, επιεικώς, χαρακτηρίζονται ως πολιτική χυδαιότητα.

Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η θέση που διατυπώνει ότι «η πολιτεία τα τελευταία χρόνια είναι απασχολημένη περισσότερο στην εμπορία ανθρώπων παρά στην προστασία τους». Είναι δυνατόν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διατυπώνει μια τέτοια θέση, η οποία προσβάλλει όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά το σύνολο της οργανωμένης πολιτείας, κατηγορώντας την για εμπορία ανθρώπων;

Είτε ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται την έννοια των όρων που χρησιμοποιεί είτε έχει φθάσει στο έσχατο σημείο της χυδαιότητας. Σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, απέναντι στο οποίο η κοινωνία στέκεται ομόθυμα, ο κ. Τσίπρας γίνεται και πάλι διχαστικός. Η Κυβέρνησή μας διακηρύσσει κατηγορηματικά ότι για τέτοια φρικτά εγκλήματα, σαν και αυτά του Κολωνού, κάθε απόπειρα εργαλειοποίησης, είτε με ταξικό, είτε με φυλετικό, είτε με πολιτικό πρόσημο, είναι χυδαία και απαράδεκτη.

Οι Αρχές οφείλουν να μεριμνούν τόσο για την τάχιστη εύρεση και τιμωρία των ενόχων όσο και για την προστασία των θυμάτων. Κι αυτό κάνουν».

Πηγή: ertnews.gr