Γουίλιαν: “Στην Άρσεναλ δεν είχα κίνητρο, δεν είδα τους οπαδούς όσο έμεινα”

Αθλητικα

Έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από την Άρσεναλ, ο Γουίλιαν μίλησε στην Athletic, εξηγώντας ότι ο λόγος που τον έκανε να φύγει ήταν η έλλειψη κινήτρου.

Μόλις έναν χρόνο έμεινε ο Γουίλιαν στο Έμιρεϊτς. Το καλοκαίρι του 2020 αποχώρησε ως ελεύθερος από την Τσέλσι και μετακόμισε στο Βόρειο Λονδίνο για λογαριασμό της Άρσεναλ. Ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να δέσει με την ομάδα, με αποτέλεσμα να λύσει πρόωρα το συμβόλαιό του.

Μιλώντας στην Athletic, ο Βραζιλιάνος εξήγησε ότι ήταν πολύ δύσκολο να αγωνίζεται σε έναν νέο σύλλογο και να μην έχει τη στήριξη του κόσμου, καθώς εκείνη την περίοδο λόγω κορονοϊού τα παιχνίδια γίνονταν χωρίς κόσμο.

Παράλληλα, ο 34χρονος εξτρέμ της Φούλαμ αποκάλυψε ότι στην Τσέλσι τού έλειπε το κίνητρο, ένας παράγοντας πολύ σημαντικός που τον οδήγησε στο να αποχωρήσει.

“Νομίζω ότι είμαι ίσως ο μόνος παίκτης που έχει κάνει κάτι τέτοιο (να τερματίσει πρόωρα το συμβόλαιό του). Οποιοσδήποτε άλλος παίκτης στην περίπτωσή μου θα είχε μείνει μέχρι το τέλος του συμβολαίου και θα συνέχιζε να μαζεύει χρήματα.

Αλλά δεν είμαι έτσι. Τα χρήματα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Πρέπει να νιώθω καλά, να έχω κίνητρο για να πάω στην προπόνηση. Δεν το είχα εκεί κι έτσι αποφάσισα να φύγω.

Στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν παίζαμε χωρίς φιλάθλους. Δεν είδα οπαδούς της Άρσεναλ. Ίσως έπρεπε να νιώσω το βουητό του πλήθους, ήταν κάτι που μου έλειπε. Ήταν μια δύσκολη στιγμή όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους στον κόσμο. Το να παίζεις χωρίς οπαδούς σε ένα νέο σύλλογο δεν είναι εύκολο”, δήλωσε ο Βραζιλιάνος.

Πηγή: sport24.gr