Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Η κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα ανταγωνίζεται την άλλη

Οικονομια

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεφωνική παρέμβασή του σήμερα, στον ΑΝΤ1, μίλησε για «καλάθι του νοικοκυριού» και την επέκταση σε άλλους κλάδους.

«Η κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα ανταγωνίζεται την άλλη για το φθηνότερο «καλάθι». Άρα, η κάθε αλυσίδα θα επιλέξει τα προϊόντα και τις τιμές. Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τα καλάθια των εταιρειών» τόνισε. «Εμείς δεν έχουμε βάλει διατίμηση, εμείς βάζουμε έναν καινούριο χώρο ανταγωνισμού μεταξύ των αλυσίδων. Με το καλάθι αυτό λέμε στον κάθε συμπολίτη μας “αυτά που σου είναι τελείως απαραίτητα, θα τα βρεις σε πολύ προσιτές τιμές”» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Καλούμε τον κάθε κλάδο να συμμετάσχει. Υπάρχουν κλάδοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και κάποιοι κλάδοι όχι. Εάν το καλάθι κερδίσει τους καταναλωτές, όλοι θα θέλουν να κάνουν το ίδιο και κανείς δεν θα θέλει να μείνει απέξω».

Για την διαγραφή του κ. Πάτση και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Την ίδια ημέρα βγήκαν στην δημοσιότητα δύο συγκλονιστικές περιπτώσεις. Η μία του κ. Πάτση και η άλλη του διπλωματικού συμβούλου του κ. Τσίπρα, του κ. Αϋφαντή, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο κ. Κατρούγκαλος κυνηγούσε εκλιπαρώντας τον κ. Τσαβούσογλου να μην γίνει “θερμό επεισόδιο” μέχρι τις εκλογές του 2019 για να μη χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Τα δύο κόμματα όφειλαν να δώσουν εξηγήσεις για αυτά που ακούστηκαν. Η Ν.Δ. προχώρησε άμεσα στη διαγραφή Πάτση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα. Αυτή είναι η διαφορά των δύο κομμάτων».

Πηγή: ertnews.gr