Βουλή: Ξεκίνησαν οι εργασίες της νέας περιόδου-Μήνυμα ενότητας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (video)

Πολιτικη

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, η Βουλή άνοιξε τις εργασίες της 4ης Συνόδου. Στην τελετή αγιασμού χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Στη συνέχεια η ολομέλεια προχώρησε στην εκλογή νέων κοσμητόρων και γραμματέων της νέας Συνόδου.

Να αφήσουμε τα μικρά πράγματα που μας χωρίζουν και να δούμε τα μεγάλα που μας ενώνουν” ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πρόσθεσε: “Αυτή τη συμβολική ημέρα, ο αγιασμός συμβολίζει την ενότητά μας και τη συνεργασία μας, και την παράκληση ο Θεός να σας ευλογεί και να σας αγιάζει και να σας φωτίζει.

Οι εργασίες της Δ’ Συνόδου της ΙΗ΄ Βουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας, ξεκίνησαν παρουσία υπουργών, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Π. Πικραμμένου, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μ. Κατρίνη, και πλήθους βουλευτών όλων των κομμάτων.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ο οποίος είχε αναχωρήσει εκτάκτως για το Λονδίνο, λόγω σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του πατέρα της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Απόντες ήταν και οι κύριοι Κουτσούμπας και Βαρουφάκης.


Το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Γ’ Συνόδου είχε ανακοινώσει νωρίτερα στο σώμα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας.

Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

Πηγή: ertnews.gr