Βοτανικός: Μέχρι την Παρασκευή η έγκριση της δημοπράτησης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού

Αθλητικα

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το θέμα της δημοπράτησης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού.

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το θέμα της δημοπράτησης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, που μαζί με τις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αποτελούν τις αιχμές του… δόρατος στο μεγάλο πρότζεκτ της “Διπλής Ανάπλασης”.

Εντός της αυριανής ημέρας (Τετάρτη 12/10), η πλευρά του Δήμου Αθηναίων και δη οι τεχνικές υπηρεσίες του, θα πάρουν από το τεχνικό συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών την έγκριση για τη δημοπράτηση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου, με τη μέθοδο του άρθρου 50 του νόμου 4412.

Μία διαδικασία που επί της ουσίας “τρέχει” εδώ και δύο εβδομάδες, απ’ την στιγμή που εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΝ οι περιβαλλοντικοί όροι του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Μόλις λάβει το εν λόγω έγγραφο η δημοτική αρχή της Αθήνας, έως την Παρασκευή (15/10) θα ανέβει στην ημερήσια διάταξης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου η “έγκριση δημοπράτησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού”.

Μάλιστα όλα τα έγγραφα και τα φύλλα δημοπράτησης που περιλαμβάνουν αναλυτικά τους όρους της διαδικασίας έχουν ήδη συγγραφεί και όλα δείχνουν να είναι απόλυτα έτοιμα για την έναρξη της δημοπράτησης της νέας ποδοσφαιρικής αρένας.

Το όλο θέμα της δημοπράτησης θα “τρέξει” για ένα χρόνο μέχρι να προκύψει ο ανάδοχος που θα αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου στο τέλος Οκτωβρίου 2023. Με τα έργα να ξεκινούν (βάσει σχεδιασμού) στο τελευταίο δίμηνο του 2023, έχοντας ως ορίζοντα ολοκλήρωσης 36 μήνες. Ήτοι έως το τελευταίο δίμηνο του 2026.

Η αυτοψία του SPORT24 στην περιοχή του Βοτανικού:

Πηγή: sport24.gr